H + H Handarbeitermessen i Køln 2018

Torsdag 22. mars dro fire av oss til Køln i Tyskland for årets største håndarbeidsmesse. Etter å ha deltatt i 15 år er denne turen blitt en kjær tradisjon for oss, som vi ikke ville vært foruten.

På denne messen kommer produsenter fra hele verden for å vise det siste av garn, strikkepinner, broderi, sytråd, stoff, knapper og alt annet man kan drømme om innen håndarbeid. Nettopp på grunn av det store utvalget og mulighetene for å se det siste nye er grunnen til at vi drar hit hvert år. Her møter vi gamle kjente fra både Norge og utlandet, og vi koser oss med å se på og handle inn spennende nyheter.

Fredag var messedag, og vi trålet de store messehallene for å finne fram til hva vi ville ha i butikk. Og her fant vi mye fint, som det bare er å glede seg til vi får inn!

  

Hos Lang yarns, som vi har samarbeidet med i mange år allerede, kunne vi se et nytt og spennende konsept som heter Wool Addicts. Fokus i kolleksjonen er enkel design, noe som passer spesielt godt til nybegynnere. Plaggene du ser på bildene er enkle prosjekter strikket med helt nye garntyper i Wool Addicts-kolleksjonen, som vi kommer til å få etter sommeren. Vi likte svært godt det enkle designet på plaggene, og gleder oss til å få garn og oppskrifter. Fargene er duse, med en skarp gul som et friskt midtpunkt. 

 

  

Katia er en spansk garnprodusent som vi også har samarbeidet med i mange år, og vi er alltid spente på å se nyhetene deres. På messen i fjor fant vi flere av våre storselgere, som for eksempel garnet Alpaca Silver og en flott grå og gul genser, som har vært en hit det siste året.

I år fant vi blant annet økologisk babyull, som vi får inn i fire farger i løpet av våren, samt et veldig spennende pelsgarn, som du ser bilde av ovenfor. Det har vært mange typer pelsgarn på markedet, men dette er det første garnet vi har sett som faktisk ser ut som ekte pels! Det er i tillegg supermykt, og vil være flott som en effekt på ulike plagg. Det kan brukes på ermer som vist her, som kant på luer, til å lage dusker av - mulighetene er mange. Vi får fire ulike farger i pelsgarnet, og gleder oss til å kunne tilby dette!

I tillegg kommer det nye farger i allerede eksisterende garntyper som vil være med å utvide fargesortimentet vi allerede har. 

 

 

Mens vi gikk rundt i hallene så var det én ting som umiddelbart fanget oppmerksomheten vår... Det er kanskje mange av dere som har hørt om britiske Wool and the gang, eller følger de på Instagram? Det gjør i alle fall vi, og da vi så dem på messen i år så var vi umiddelbart borte ved utstillingen og så på garn og modeller. Etter en hyggelig prat med deres representant så tok det ikke mange minuttene før vi bestemte oss for at dette er noe vi måtte ha! Som den første garnbutikken i Norge er vi svært stolte av å kunne tilby garn og oppskrifter fra Wool and the gang til høsten! Vi kommer i første omgang til å få inn Crazy Sexy Wool og Feeling good yarn, og det blir tilgjengelig i butikk og nettbutikk.

Crazy Sexy Wool er 100% ull i 200 grams nøster, som vi får inn i 10 flotte farger. Fargene i dette garnet er klare og spennende, og ulikt noe vi har hatt før! Det er 80 m på nøstet, og det strikkes på pinne 10-25 mm. 

Feeling good yarn er 70 % babyalpakka, 7 % merinoull og 23 % nylon - et supermykt og fluffy garn i 50 grams nøster. Her har vi også tatt inn 10 lekre farger. Det strikkes på pinne 5. 

I tillegg til disse to garntypene får vi også flere fine oppskrifter, og vi kommer til å strikke opp flere modeller så dere får inspirasjon og blir kjent med designet. Om du ikke er kjent med Wool and the gang fra før, sjekk ut hjemmesiden deres her!

 

  

Flotte julebroderier fra Vervaco og Permin.

 

  

Mye fin strikkeinspo på årets messe! 

 

  

  

 

Avslutningsvis kan vi si at det blir mange nyheter hos oss i månedene som kommer, og det kommer til å bli store endringer i sortimentet vårt. Vi har en stor utfordring foran oss med å luke ut de garntypene vi har i dag som må ut, og det å finne plass til alt det nye! Men denne utfordringen gleder vi oss til!